Skip to main content
Vochtschade laptop of pc

Vochtschade laptop of pc

Wat u niet mag doen:

 • Niet snel de laptop aan doen om te kijken of deze nog wel werkt
 • Niet laten drogen op de kachel
 • Niet in de rijst leggen

Wat u wel mag doen:

 • Gelijk alle spanning van de laptop afhalen
 • Direct de laptop helemaal uitzetten als hij aanstaat (aan/uit knop 10 seconden ingedrukt houden)
 • Accu eruit halen (losse accu)
 • Gelijk naar ons komen

Wat wij voor u gaan doen:

 • Wij maken uw laptop / MacBook open
 • Halen alle onderdelen los.
 • Kijken of reinigen rendabel is en nut heeft.
 • Maken alle onderdelen schoon met onze ultrasonische reiniger
 • We behalen daar goede resultaten mee. Maar helaas geen garantie dat hij weer jaren mee gaat.

Ultrasonisch reinigen, wat is dat?

Ultrasoon reinigen is een zeer effectieve reinigingstechniek. Het reinigingseffect in een ultrasoon bad ontstaat doordat (voor de mens niet waarneembare) geluidsgolven door het water met de reinigingsvloeistof worden gestuurd. Hierdoor ontstaan tienduizenden luchtbelletjes die door de geluidsgolven in elkaar klappen. Deze implosies hebben een veelvoud aan kleine stromingen door de reinigingsvloeistof tot gevolg. Deze stromingen functioneren als een borstel en weken het vuil los van het voorwerp. Met als gevolg: het ultrasoon reinigen van de voorwerpen die zich in de reiniger bevinden. Dit zonder te krassen of te schuren en tot op plaatsen waar je met de hand niet bij kunt. We behalen er goede resultaten mee. Maar is helaas geen garantie dat uw apparaat weer jaren mee kan.

Geluidgolven in een geleidend medium

Ultrasoon reinigen is een techniek die gebaseerd is op het verplaatsen van geluidsgolven in een geleidend medium als water en reinigingsvloeistof. Wanneer geluid zich voortplant in een samendrukbare omgeving zoals lucht is er een voortdurende overdracht van geluidsgolven. In vloeistof is die constante overdracht er alleen als de geluidsterkte laag is. In een ultrasoon vloeistof neemt de geluidssterkte toe waardoor er een negatieve druk ontstaat. Deze negatieve druk doorbreekt de vloeistof waardoor tienduizenden kleine waterdampbellen ontstaan. Als deze waterdampbellen vervolgens in een geluidsgolf terecht komen beginnen ze te trillen. Door de trilling groeien de waterdampbellen tot ze instabiel worden en imploderen. Deze implosies zorgen voor kleine, maar sterke stromingen in de ultrasoon vloeistof. Doordat dit niet enkele, maar wel tienduizenden implosies zijn die tegelijk plaats vinden, ontstaat een krachtige reactie die we ultrasoon reinigen noemen.

Welke voordelen heeft reinigen met ultrasoon techniek?

Het ultrasoon reinigen van voorwerpen heeft diverse voordelen ten opzichte van reinigen ‘met de hand’. De belangrijkste voordelen zijn:

 • Vloeistof bereikt elk hoekje en gaatje
  De stromingen in de ultrasoon vloeistof zijn zo sterk dat plaatsen bereikt worden waar we met handmatig reinigen onmogelijk bij kunnen. Doordat ultrasoon reinigen met vloeistof werkt zijn de kleinste openingen in het te reinigen voorwerp toegankelijk. Door de sterkte van de implosies gebeurt de reiniging uiterst grondig en nauwkeurig.

 • Nooit beschadigingen
  Bij juiste toepassing biedt ultrasoon reiniging ook de garantie dat uw product niet kan beschadigen. Reiniging vindt immers plaats met behulp van pure vloeistof. Dit in tegenstelling tot handmatig reinigen waarbij altijd gebruik gemaakt wordt van materialen met een stevige structuur die risico inhouden op krassen of andere kleine beschadigingen.

 • Hoge snelheid
  Een ander voordeel van ultrasoon reinigen is de snelheid waarmee complexe voorwerpen met veel hoeken en kanten gereinigd kunnen worden. Handmatig schoonmaken van elk hoekje en gaatje kost veel tijd. Doordat de vorm van het product bij ultrasoon reinigen geen invloed heeft op de duur van de reiniging, is er een substantiële tijdsbesparing.

Kom langs zonder afspraak

Onze deskundige medewerkers staan klaar.

Boezemweg 6A 2641KH Pijnacker 015 369 7799

Uitgelicht

Wij hebben het altijd druk

Vakantieonderhoud aan uw computer

We hebben het allemaal druk en nooit tijd om de pc of laptop te missen. Nu is het misschien het juiste moment om uw laptop of pc  langs te br...
Nieuwe muismat

Muismat

Bij een nieuwe website hoort uiteraard ook een nieuwe muismat. Kom deze muismat geheel gratis ophalen bij ons op de zaak. Wij zien u graag